REKONSTRUKCIJA VLADE

Boris Mugoša: Ovo nije pomirenje, već podmirenje i povampirenje

Nama ne treba rekonstrukcija Vlade, već zgrade Vlade, kazao je

Mugoša: Glad za foteljama. Facebook

Dž. R.

23.7.2024

Amer Smailović, Bošnjačka stranka, tražio je da se poštuje dignitet i da predsjedavajuća Zdenka Popović upozori one koji vrijeđaju lidera BS Ervina Ibrahimovića, prenose Vijesti.me.

Abazović je konstatovao da se ne radi o uvredama, već o iznošenju političkih stavova. Konatar je ponovo zatražio da se dozvoli da svi poslanici pričaju po 10 minuta.

Suprotni stavovi

Šef poslaničkog kluba NSD Slaven Radunović je kazao da je vlast imala jedan stav, opozicija drugi, te da nije sporno to što je odlučeno onako kako je većina htjela.

Pejović je ukazala da to nije dogovor sa kolegijuma, već "samovolja većine", a Mugoša je poručio da je priča o pomirenju floskula, jer se ono "ne kupuje".

- Ovo nije pomirenje, već podmirenje i povampirenje. Podmirenje jer nemam riječi da opišem koliko je bahato da birate Vladu sa 32 člana. Od Švicarske, Balkana i Singapura, Evrope dolazimo do toga da imamo više ministara nego Singapur i Švicarska zajedno. Jedini kohezivni faktor vladajuće većine je glad za foteljama. Zbog toga imamo Vladu gdje svi ministri ne mogu da stanu u Vladu. Nama ne treba rekonstrukcija Vlade, već zgrade Vlade. Vidimo kako s premijer odnosi prema ministrima, pa je nekima u koje se kleo uzeo funkcije, a drugima prepolovio resore - kazao je poslanik SD-a.

Građanska inicijativa

Mugoša je istakao da je na snazi "razgradnja građanskog karaktera Crne Gore".

- Građansko i nacionalno ne isključuje jedno drugo. Tu posebno ističem dosljednog kolegu iz Hrvatske građanske incijative (HGI) Adrijana Vuksanovića - rekao je poslanik SD-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.