POSLANICA CIVIS-A

Maja Vučelić: Vlada Milojka Spajića je prva uspješna koja je dobila IBAR u kratkom vremenskom roku

Moramo ispraviti sve ono što je DPS godinama radio

Vučelić: Ispunjavamo potrebe građana. Maja Vučelić

Dž. R.

23.7.2024

Šef poslaničkog kluba GP URA Miloš Konatar je predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću uputio apel da se sjednica održi na način kao kad se bira Vlada, te da svi poslanici imaju pravo da pričaju po deset minuta, prenose Vijesti.me.

Najviše ponosan

- Izbor, odnosno rekonstrukcija Vlade je svečani momenat koji se ne dešava svakog dana. Mislim da je poruka da, ako ne dozvolite da govorimo po deset minuta, da želite brže-bolje da ovo završite i potvrdit ćete naše rečenice. Ako se Vi predsjedniče Mandiću i premijeru Spajiću ne stidite ove Vlade, Vi nećete imati problem sa tim - ukazao je on.

Šef parlamenta je odgovorio da je na jučerašnjem kolegijumu napravljen drugačiji dogovor, a da će na Vladu koja će danas biti izabrana biti "najviše ponosan" od svih Vlada od uvođenja višestranačja.

Ispraviti sve

Poslanica CIVIS-a Maja Vučelić je rekla da je Vlada Milojka Spajića prva uspješna Vlada od uvođenja višestranačja, te da moraju ispraviti sve ono što je DPS godinama radio.

- Ova Vlada je dobila IBAR u kratkom periodu. Ovom rekonstrukcijom mi ispunjavamo ono što su građani rekli na izborima - da žele mirnu budućnost, da žele pravdu. Ono što drugi nisu znali, Milojko umije. Dragi građani, došlo je vrijeme da država brine o Vama - poručila je i dodala da će podržati rekonstrukciju Vlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.