CRNA GORA

Andrija Nikolić: Ne želim da poistovijetim odluku rukovodstva Bošnjačke stranke sa bošnjačkim narodom

On je poručio da DPS stoji dobro, te da će im ovaj potez pomoći da se njihov rast ubrza

Nikolić: Vladi nema nacionalnih Crnogoraca. Željka Vučinić / Vijesti.me

Dž. R.

23.7.2024

Andrija Nikolić, predsjednik poslaničkog kluba DPS-a je poručio da se od apostolske Vlade i asketskog pristupa dolaska taksijem došlo do najbrojnije Vlade u Evropi, te da najmnogoljudnija država na svijetu Kina ima manje ministarstava.

- Kako objasniti zaklinjanje svetim Vasilijem Milana Kneževića da neće glasati za ulazak Bošnjačke stranke u Vladu ako glasaju za smjenu Andrije Mandića? Daleko smo mi od toga da prihvatimo slatkorječivost Andrije Mandića. Ovom Vladom se upravlja iz Moskve i Beograda, a u Beogradu upravljaju srpski nacionalisti - kazao je Nikolić, prenose Vijesti.me.

Anticrnogorska politika

Poslanik DPS-a je istakao da je šef vladajuće većine Mandić, te da zato u Vladi nema nacionalnih Crnogoraca.

- Od danas BS nastupa kao dio društva koje sprovodi anticrnogorsku politiku. Ne želim da poistovijetim odluku rukovodstva BS sa bošnjačkim narodom. To je Vaša odgovornost pred bošnjačkim narodom, ali ne glasaju svi Bošnjaci BS, jer postoje i građanske stranke. Ovo je zaokret u odnosu na 2016. i Rafeta Husovića koji je odbio klijentelističke ponude - kazao je Nikolić.

On je poručio da DPS stoji dobro, te da će im ovaj potez pomoći da se njihov rast ubrza.

Raskid koalicije

Predsjednik DNP i poslanik Milan Knežević je rekao da "Nikolićevu besjedu prate u Kremlju", a da je "DPS ostala izolovana", te da je njihov ekstremizam ostavlja takvom.

- Bošnjaci su vam bili super i nosioci crnogorske nezavisnosti zajedno sa Albancima kad su bili sa vama, a sad kad ne razmišljaju kao vi, ne valjaju. U ovoj Vladi ima Crnogoraca - počev od Alekse Bečića, ministra Vukovića, Šaranovića - kazao je Knežević i dodao da su protiv koalicije BS sa DPS u Bijelom Polju, ali da je do kraja godine potrebno da se usvoji budžet i pozvao DPS da oni prvi raskinu koaliciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.