AKTIVNE KAMPANJE

Humana misija "Pomozi.ba": Od početka godine pokrenuto više od 70 apela za pomoć

Na zvaničnoj web stranici ovog udruženja možete vidjeti sve aktivne kampanje, te koliko je novca skupljeno za iste

"Pomozi.ba": Humana misija. Anadolija

D. R.

13.6.2024

Udruženje "Pomozi.ba" je neprofitna humanitarna organizacija koja svojim djelovanjem pomaže ugroženim ljudima na području cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Od svog osnivanja 2012. godine do danas, Udruženje "Pomozi.ba" pomoglo je oko 2.000.000 osoba kroz različite projekte i humanitarne akcije. Iz Udruženja "Pomozi.ba" kazali su za "Avaz" kako je od početka godine pokrenut veliki broj apela za liječenje.

- Nažalost, nemamo statističke podatke, ali od početka godine pokrenuto je više od 70 apela za liječenje - kazali su nam.

Dodali su kako je teško doći do podataka koliko je pacijenata izliječeno, ali većinom se radi o onkološkim pacijentima. Na zvaničnoj web stranici možete vidjeti sve aktivne kampanje, te koliko je novca skupljeno za iste zahvaljujući novčanim donacijama dobrih ljudi. 

Aktivne kampanje. Pomozi.ba

Iz "Pomozi.ba" su nam također istakli kako se zbog same težine bolesti kod nekih pacijenata, nerijetko nakon što pobijede opaku bolest, ista vrati i apeli se ponovo pokreću, pa je iz tog razloga teško govoriti o tačnim podacima izliječenih pacijenata.

Ususret nadolazećem bajramu, Udruženje "Pomozi.ba" organizira akciju i prikupljanja kurbanskog mesa na adresi Azići broj 12. u periodu od 10 do 19 sati. Kurbansko meso će se podijeliti direktno socijalno ugroženim porodicama i pojedincima, drugim humanitarnim udruženjima i javnim kuhinjama širom Bosne i Hercegovine, a dio će se koristiti i naknadno u kuhinjama za pripremu gotovih obroka korisnicima projekta “Obrok za sve” i gostima „Restorana dobre volje“.

Osim u liječenju, "Pomozi.ba" pomaže i u stambenom zbrinjavanju ljudi u izuzetno teškom materijalnom stanju, prikupljaju materijalnu pomoć, hranu, lijekove, higijenske proizvode, obuću, odjeću, namještaj, bijelu tehniku, kao i druge potrepštine za sve ugrožene, a često pomažu i životinjama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.