STANJE NA CESTAMA

BIHAMK: Vozači oprez, ceste su zaleđene

Uslijed izrazito niskih temperatura djelovanje posipnog materijala je usporeno

Posjedovanje zimske opreme je obavezno. Avaz

H. J. I.

21.1.2024

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila.

Zaleđen kolovoz

Na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i preko mostova i vijadukta upozoravamo na zaleđen kolovoz. Uslijed izrazito niskih temperatura djelovanje posipnog materijala je usporeno, pa molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Dodatno, u jugozapadnoj Bosni (na širem području Kupresa, Šuice i Tomislavgrada) jak vjetar nanosi snijeg na kolovoz.

Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač), na području Viteza, kao i na dionicama u sjeveroistočnoj i istočnoj Bosni.

Učestali odroni

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.