REAKCIJA

Muriz Memić za "Avaz": Ovo je tek početak, bit će još hapšenja sigurno, na pravdu čekamo pet godina

Nadam se da su sada svi shvatili kako je tužilaštvo korumpirano. Ovo nije bitno samo za moju porodicu, ovo je bitno za sve građane, kaže Memić

Memić: Borba još traje. Avaz

Piše: A. Aljimi

1.2.2021

Nakon što su pripadnici SIPA-e uhapsili Ziju Mutapa, oca Alise Mutap koja zna pravu istinu o ovom predmetu, te Hasana Dupovca, bivšeg načelnika za saobraćajne istrage MUP- a KS, Muriz Memić, otac stradalog Dženana kazao je da je na ovaj moment čekao pet godina.

- Ovo je tek početak. Biće još hapšenja sigurno. Advokat Ifet Feraget mi je kazao da će ovo trajati pet godina i evo baš tako je bilo. Imali smo njega i bio je uz nas sve vrijeme. Kao i vi u ostalom. Pa vi ste prvi kao "Avazovi" novinari razgovarali samnom u najtežim momentima i objavili istinu. Naravno, nije još gotovo slijedi nam još borbe. Nadam se da su sada svi shvatili kako je tužilaštvo korumpirano. Ovo nije bitno samo za moju porodicu, ovo je bitno za sve građane – kaže Memić.

Inače, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine na Ilidži. U momentu povrijeđivanja s njim je bila Alisa Mutap, ali tokom sudskog procesa pravdala se amnezijom te nije otkrila svoja saznanja. Tužilaštvo KS je slučaj okarakteriziralo kao saobraćajnu nesreću zbog čega je suđeno Ljubi i Bekriji Seferoviću, ali su oni oslobođeni krivnje.

Na vijest o pretresima i hapšenjima reagovali su iz Facebook grupe Pravda za Dženana Memića.

- A rekli smo vam, odustati nećemo. Ovo je tek početak - naveli su.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.