SAOPĆENJE

Na graničnim prijelazima u Federaciji izdate hiljade rješenja o izolaciji

Kod 59 subjekata nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju

Granični prijelaz. Ilustracija

Avaz.ba

24.3.2020

Federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima u Federaciji Bosne i Hercegovine od 15. do 23. marta izdali su ukupno 14.821 rješenje o stavljanju putnika pod zdravstveni nadzor, izolaciju od 14 dana. 

Nadzorima i mjerama obuhvaćene su 1.554 osobe, državljani BiH sa prebivalištem u RS koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza u FBiH, kao i 149 osoba sa prebivalištem na području Brčko distrikta BiH.

Kantonalni policijski organi svakodnevno vrše kontrole osoba kojima su izdata rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor, a Federalnoj upravi za inspekcijske poslove do sada je dostavljeno ukupno 157 zbirnih službenih zabilješki o nepoštivanju izrečenih mjera.

- U ovom trenutku možemo potvrditi da će protiv 38 osoba biti pokrenuti prekršajni postupci - kazao je direktor Uprave Anis Ajdinović.

U vezi s kontrolom formiranja i kretanja cijena u FBiH, dežurni tim federalnog tržišnog inspektorata izvršio je u proteklom periodu po prijavama građana 68 redovnih i 59 kontrolnih inspekcijskih nadzora u apotekama i drugim prodajnim objektima, u okviru kojih je izrečeno ukupno 65 prekršajnih naloga u iznosu od 142.450 KM. 

Kod 59 subjekata nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju, odnosno utvrđeno je da prijave građana nisu bile utemeljene, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove. 

Više o koronavirusu čitajte na linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.