HRVATSKA

Požar kod Tučepa uz vatrogasce gase i dva kanadera, vatra ušla u Park prirode Biokovo

Vatrena linija duga je 4 kilometra i proteže se od Čovića do Šimića

Požar u Hrvatskoj - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
FENA

31.7.2024

Požar, koji je sinoć buknuo u Gornjim Tučepima, još nije pod nadzorom, no kuće su odbranjene. Na požarište su uzletjela dva kanadera, a prema posljednjim informacijama vatra je prodrla u Park prirode Biokovo i zahvatila obližnji ranč.

Vatrena linija duga je 4 kilometra i proteže se od Čovića do Šimića. Iz Gornjih Tučepa su se čule snažne detonacije. Goran Bušelić iz DVD-a Tučepi rekao je da se radilo o eksplozijama od plinskih boca iz starih vozila koja su napuštena, objavio je HRT.

S vatrenom buktinjom bori se 237 vatrogasaca iz Splitsko-dalmatinske županije.

Stanovnici su cijelu noć proveli na terenu s vatrogascima polijevajući svoje kuće vodom i strahujući za imovinu, no u požaru je ipak izgorjelo nekoliko maslinika i par vozila, ali o tome, barem za sada, nema službenih informacija. Noćas je zbog gašenja vatre jedno vrijeme bila isključena i struja.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je potvrdio da je situacija na požarištu "napeta" jer jaka bura koja puše cijelu noć vatru nosi i širi dalje. Vatrogasci su sinoć evakuirali dio mještana, te branili kuću po kuću.

Zbog požara koji je u utorak navečer buknuo u Tučepima, zatvorena je državna cesta DC512 u mjestu Gornji Tučepi, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.