MALO LI JE...

Otkrivene nove plaće Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića

Osim njima plaće bi se trebale povećati ministrima, zastupnicima u Saboru, državnim sekretarima, ustavnim sudijama i ostalim državnim dužnosnosnicima

Andrej Plenković i Zoran Milanović. Goran Stanzl/PIXSELL

N. H.

24.7.2024

Premijer Hrvatske Andrej Plenković i vlada sastavljena od njegovog HDZ-a, te DP-a i ostalih manjih koalicijskih partnera odlučili su se podići plaće ministrima, zastupnicima u Saboru, državnim sekretarima, ustavnim sudijama, ali i ostalim državnim dužnosnicima.

Plenković je o svemu još uvijek krajnje štur, te je kratko kazao da će kad to bude potvrđeno, javnost biti obaviještena.

Međutim, njegov glavni koalicijski partner, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava je otkrio nešto više o toj temi. 

- Kroz zadnja dva-tri sastanka o postotcima s kojima bi išlo povećanje, bila je riječ o iznosu od 70 posto ili više -  rekao je Penava za RTL, pa nastavio: 

- Odluka bi bila donesena u augustu ili krajem jula. Primjenjivala bi se od najranije od 1. jula, odnosno s isplatom plaća u augustu - dodao je Penava.

Kako prenosi "Index", ako ovaj prijedlog bude usvojen ovako kako kaže Penava, nove plaće Plenkovića i Milanovića iznosile bi:

Plenković - najmanje 5211 eura (otprilike 10.190 KM), dok je stara plaća iznosila 3263 eura neto.

Milanović - najmanje 5804 eura (otprilike 11.350 KM), dok je stara plaća 3587 eura neto.

Treba napomenuti da su, prema onome što je rekao šef DP-a, ovo najmanji mogući iznosi novih plaća čelnih ljudi Hrvatske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.