TURSKI PREDSJEDNIK

Erdoan o terorističkom napadu u Ankari: Njihove prljave ruke će biti slomljene

To je bio podli napad koji cilja na opstanak naše zemlje, mir naše nacije i naše odbrambene inicijative

Erdoan: Napad na ideal "potpuno nezavisne Turske". Platforma X

Anadolija

prije 3 sata 58 minuta

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) rekao je da je podli teroristički napad na kompleks Turske vazduhoplovne i svemirske industrije (TUSAS) u glavnom gradu Ankari, zapravo ciljao na opstanak, mir i odbranu zemlje, javlja Anadolu.

Poručio je da je to podli napad na ideal "potpuno nezavisne Turske", koja čini izuzetne iskorake u odbrambenoj industriji.

- Teroristički napad na TAI, jednu od lokomotiva organizacije turske odbrambene industrije, je podli napad koji cilja na opstanak naše zemlje, mir naše nacije i naše odbrambene inicijative koje su simbol našeg ideala "Potpuno nezavisne Turske" - napisao je Erdoan na X-u.

Rekao je da su turske snage sigurnosti brzo intervenisale i neutralisale teroriste.

- Naš narod treba znati da će prljave ruke koje posegnu za Turskom biti sigurno slomljene; nijedna struktura, nijedna teroristička organizacija, nijedan osovinski zločinački sistem koji cilja na našu sigurnost neće uspjeti ostvariti svoje ciljeve - naglasio je Erdoan.

Izražavajući saučešće žrtvama napada i cijeloj naciji, turski predsjednik je poželio brz oporavak ranjenima.

Ranije je Erdoan rekao da su četiri osobe poginule, a 14 povrijeđeno u napadu. Tužioci u Ankari su pokrenuli istragu o terorističkom napadu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.