BIVŠI IMAM RAZDRAGAN

Hurtićeva perjanica u Modriči pleše na kafanskom stolu

Sve za lajk i sve za stranku, moto je bivšeg predsjednika Medžlisa u Modriči

Adnanova supruga Amina najbliža je saradnica ministra Hurtića. Facebook

prije 4 sata 52 minute

Kandidati i stranački aktivisti na ovogodišnjim općinskim izborima na sve načine pokušavaju skrenuti pažnju na sebe i svoju političku organizaciju. Većina ih na Facebooku piše i u kraktim video obraćanjima obećava bolje sutra građanima, nude svoje vizije razvoja lokalne zajednice. Nema bandere ni slobodnog mjesta za oglašavanje, a da nas sa njih ne pozivaju kandidati da im damo glas.

Neki su malo maštovitiji pa na svojim nalozima na društvenim mrežama urade zanimljive animacije ili prave kompilacije šetnje, govora i druženja sa građanima… A neki, poput bivšeg imama i predsjednika Medžlisa Islamske zajednice u Modriči, Adnana ef. Kavazovića, osvanu u kratkom videu, zaneseni pjesmom, plešući na stolu.

Slika neočekivana za njegove džematlije, ali sve za lajk i sve za stranku, makar se to kosilo i sa tradicionalnim poimanjem uloge i primjera vjerskih službenika u bosanskom društvu. 

Kavazović je, kako se priča po Modriči, odnedavno postao uzdanica državnog ministra za izbjeglice, Sevlida Hurtića, i njegove stranke BH Zeleni. Jednostavno, sabrao je pluseve i minuse i iz imamske odore uplovio je u plahovite vode biznisa i politike.

I, još kažu, krenuo je ženinim stopama. Njegova supruga, Amina Kavazović, inače bivša predsjednica Regionalnog odbora SDA Sjeverna Bosna i članica Glavnog odbora SDA, prije njega prešla je u stranku BH Zeleni.

Ovaj politički transfer nije prošao nezapaženo u modričkom kraju. Naime, Hurtić ju je, nakon imenovanja na poziciju ministra, odmah postavio za svoju savjetnicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.