RAVNOPRAVNOST GRAĐANA

Hurtić u Tuzli obišao završne radove po projektu Stambeno zbrinjavanje Roma 2023.

Gradonačelnik Grada Tuzla kazao je da investicije imaju ogroman značaj za unapređenje kvaliteta života građana u naselju Krojčica

Hurtić: Investicija u bolji život. FENA

FENA

prije 1 sat 52 minute

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić obišao je završene radove na infrastrukturalnim projektima u tuzlanskoj ulici Krojčica.

Asfaltiranje puta

Radi se o asfaltiranju puta u dužini od 750 m², uključujući dva proširenja od 90 m² i izlaz na regionalni put, kao i izgradnji 220 metara kanalizacione mreže u istoj ulici (Krojčica, do broja 218).

Ukupna sredstva odobrena za ove radove iznosila su 100.000 KM, a osigurana su od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine kroz projekat Stambeno zbrinjavanje Roma 2023.

- Ovi infrastrukturni projekti, koji obuhvataju asfaltiranje puta i izgradnju kanalizacione mreže, nisu samo investicija u puteve i mreže, već su investicija u bolje uslove života za sve građane, a posebno za Rome koji žive u ovom naselju - kazao je.

Dostojanstveni uslovi

Cilj im je, dodao je osigurati dostojanstvene uslove stanovanja i svakodnevnog života, čime doprinosi društvenoj inkluziji i ravnopravnosti svih građana.

- Ova sredstva su dokaz opredjeljenja Ministarstva za kontinuiranu podršku ranjivim kategorijama stanovništva, i uvjeren sam da ćemo kroz ovakve projekte nastaviti praviti pozitivne promjene u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine. Saradnja s lokalnim vlastima, kao što je Grad Tuzla, od ključnog je značaja za uspješnu realizaciju ovih inicijativa - kazao je Hurtić.

Gradonačelnik Grada Tuzla kazao je da investicije imaju ogroman značaj za unapređenje kvaliteta života građana u naselju Krojčica, posebno za romsku zajednicu, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.