KRAH SVIH LAŽI

Konaković na pitanje novinarke "Avaza": Zašto se Komšić i Izetbegović plaše debate s trojkom

Predsjednici su odgovorni, trebaju preuzeti odgovornost

Elmedin Konaković. Dž. Vilajet / Avaz

prije 2 sata 28 minuta

Predsjednik stranke Narod i Pravde te ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković danas je na press konferenciji predstavnika stranaka trojke odgovorio na pitanje novinarke "Dnevnog avaza".

Naime, nakon što je u više navrata ponovio poziv predsjednicima stranaka SDA i DF-a, Bakiru Izetbegoviću i Željku Komšiću, na javno sučeljavanje, novinarka "Avaza" ga je pitala šta misli zašto se plaše debate.

- Ne znam, stvarno. Mislim da je ovo jedina zemlja i u regionu i šire u kojoj se skoro nikada takve vrste debate nisu desile. Nemam odgovor, osim mojih sumnji, onoga što zovemo argumentima. Kada bismo poredali te priče o izdaji, o trgovini, kada bismo govorili kako smo došli do rezolucije, a kako su oni uništili reviziju, argumentima koliko je HDZ imao danas, a koliko ranije, kakva je pozicija SNSD-a sada u odnosu na ranije, kakva je pozicija Milorada Dodika danas, a kakva je bila ranije, gdje su njihovi načelnici, ko je procesuiran, ko je optužen, šta se pisalo, šta je tačno, ko ima diplome, ko ih nema... Ja bih volio o tome s njima razgovarati, argumentovano - odgovorio je Konaković i dodao da to može biti "kod vas" ili bilo kojem drugom mediju, "gdje oni hoće".

Čak je istakao da je spreman i u Banju Luku da ih pozove.

- Oni tamo ne idu. Da odemo Neka, ja i Forto tamo negdje, u taj dio BiH, lijepi, istočni dio odakle sam ja. Neće. Vas molim, pitajte ih, zašto izbjegavaju. Izetbegović je ponudio kartelski odgovor, "on je kao u vezi s kartelom". Pa puno više ima uz kartel od mene, a meni ne smeta. Dok se ne dokaže, meni ili njemu. Ali neće. Evo, još jednom njega, Komšića, neke visokopozicionirane SDA-ovce... Ali ne možemo ovo što oni rade, naviju neke svoje glasnogovornike, oni nas pozivaju na debate. Predsjednici su odgovorni, trebaju preuzeti odgovornost. Zašto? Jer bi to bio potpuni krah svih laži i izmišljotina o svemu što mi radimo - kazao je Konaković.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.