STATUS NA FACEBOOKU

Ima li SDP Bošnjaka kakav je Srbin Vojin Mijatović

Da bi pravili ovu državu na temeljima ZAVNOBIH-a potrebne su sve tri strane, napisao je Mijatović

Mijatović: Ima li SDP BiH Bošnjaka koji je spreman kao i ja da bude više Bosanac. Arhiv

Piše: N. Aj.

11.11.2021

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović na Facebooku je komentirao poništavanje prvostepene presude Sakibu Mahmuljinu, nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa Armije BiH.

Ovu odluku donijelo je Apelaciono vijeće Suda BiH.

Ne plaćaju mi građani

Status Vojina Mijatovića prenosimo u cijelosti:

- Čovjek sam koji ima puno energije, posljednje četiri godine većinu svoje energije sam usmjerio ka jačanju BiH identiteta i svojoj državi. Sve ovo što radim za istu svrhu ne plaćaju mi građani BiH, već radim svojim novcem i svojim vremenom.

Da, SDP BiH ima Srbina potpredsjednika koji voli BiH i u isto vrijeme je i Srbin i Bosanac! Da, SDP BiH ima potpredsjednika koji otvoreno kaže bio je genocid u Srebrenici, da, ovo su greške srpskih politika u BiH. 

Međutim sad već javno moram postaviti pitanje ima li SDP takvog Bošnjaka?

Bez mandata

Ima li SDP BiH Bošnjaka koji će pričati o zločinima nad Srbima u ratu, koji će reći da je jučerašnja presuda generalu ARBiH sramota, da se na Vozući i Kazanima nisu sami pobili Srbi i ostali?

Ima li SDP BiH Bošnjaka koji je spreman kao i ja da bude više Bosanac i koji je spreman da isto radi što i ja bez poslaničkog, ministarskog ili direktorskog mandata?

Da bi pravili ovu državu na temeljima ZAVNOBIH-a potrebne su sve tri strane, evo u SDP BiH imamo jednu gdje su druge dvije, ima li BiH bez mandata? Ja nikada neću odustati od jačanja BiH identiteta i države, ali ću od sada postavljati javna pitanja jer najviše se gnušam od prikrivenog nacionalizma i lažnih mandata Bosanaca - napisao je Mijatović na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.