AUSTRALIJA

Češka teniserka optužila Đokovića za njeno ukidanje vize

Ipak se nada se da će prvi reket svijeta izaći kao pobjednik

Renata Voračova govorila o Đokoviću. Agencije

I. Ćosić

7.1.2022

Renata Voračova, češka teniserka, zatvorena je u karantinu unutar hotela u Melburnu, a istakla je Novaka Đokovića kao glavnog krivca za to



Izjava za češke medije

U izjavi za češke medije, Voračova je rekla da je prvi reket svijeta razlog za njeno ukidanje vize.

- Ovo se desilo i zbog Novaka. Mislim da nisam ni jedina, jer je izuzeća iz zdravstvenih razloga dato više. Voljela bih da ga puste da igra, sa druge strane. Mi smo sportisti, tu smo zbog tenisa, ne bavimo se ovdašnjim problemima.


Pročitali smo pravila, ispunili uslove, dobili izuzeće nakon dugog postupka. Ne vidim iz kojeg razloga je potrebno sjedenje u hotelu - izjavila je češka teniserka. 

Voračova vjeruje u Novakovu pobjedu

- Nadam se da će Novak u ponedjeljak uspjeti na sudu. U mom slučaju, sve to bi se oteglo na još par dana, a ne želim da gubim vrijeme zbog političkog rata. Ne razumijem zašto su mi tek nakon nedjelju dana rekli da ovo što je važilo tek tako više ne važi.

 Nisu bili ni grubi ni vulgarni, ali nije prijatno. Osjećam se kao u zatvoru, mada je najgore bilo kada su mi rekli da mi je ukinuta viza - dodaje Voračova.

Iz Češke je prema Australiji upućena protestna nota u kojoj je podnesen zahtjev za pojašnjenjem odluke da češka teniserka bude deportovana, iako je prethodno dozvoljen ulaz u zemlju jer je ispunila sve uslove koji su postavljeni nevakcinisanim teniserima koji su željeli da učestvuju na Australijan openu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.