NA VILSONOVOM ŠETALIŠTU

U Bosni i Hercegovini drugi put održana sportska utrka "Beer Mile"

Učesnici su trčali kvalifikacionu milju, a šest najbržih nastupilo je u super finalu

Beer Mile. Fena

FENA

27.8.2024

U Bosni i Hercegovini drugi put je održana sportska utrka, svjetski hit "Beer Mile", poznatija kao Pivska milja. Natjecanje je održano proteklog vikenda u Sarajevu na Vilsonovom šetalištu u organizaciji Udruženja "Dečki u plavom" i imalo je međunarodni karakter.

Nastupili su učesnici iz Hrvatske, Srbije, Francuske, Sjedinjenih Admeričkih Država, Australije, te Bosne i Hercegovine.

- Cilj utrke bio je u što kraćem roku pretrčati jednu milju, tj. 1608 metara, istovremeno ispijajući svaka 402 metra jedno malo pivo (0,33L). Prvo pivo se ispija nakon što je označen znak start, a novo se ispija nakon prolaska svakog kruga - rekao je predsjednik Udruženja Darko Lončar.

Učesnici su trčali kvalifikacionu milju, a šest najbržih nastupilo je u superfinalu.

Pobjednik drugog izdanja sarajevskog "Carlsberg beer mille" je Igor Vuković iz Hrvatske (Faxtel team Kutina). Drugo mjesto zauzeo je Stefan Milović (BiH), dok je na trećem mjestu završio Haris Fazlić (BiH). Inače, Igor Vuković je prije sedam dana nastupao na Svjetskom prvenstvu "World classic beer mile" u Kanadi, gdje je zauzeo treće mjesto.

U ženskoj konkurenciji trčala se samo jedna pivska milja, a pobijedila je Danijela Marijanović iz Hrvatske, druga je bila Suada Belak također iz Hrvatske, a treća Sandra Gangloff iz Francuske.

Također, organizirana je i "bezalkoholna Somersby mile" u ženskoj konkurenciji u kojoj je pobijedila Emina Ljubović (BiH), ispred Selme Ploskić (BiH) i Zorice Todorović (BiH).

Udruženje "Dečki u plavom" narednu sportsku manifestaciju "Stazama Bosne Srebrene" organizuje 8. septembra, navodi se saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.