PLIVAČ IMA TEK 19 GODINA

Evo koliko će novca dobiti David Popovići za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu

Predviđa mu se veoma blistava karijera

David Popovići. AP

N. Aj.

30.7.2024

Rumunija je došla do prve medalje na Olimpijskim igrama, koju im je donio David Popovići u plivanju. Ni manje ni više, ovaj plivač je osvojio zlato u 200 metara slobodnim stilom.

David Popovići je svojevremeno otkrio da mu je djed iz Srbije, te da se on prezivao Popović, dok je sada dodato i slovo "i" na kraju.

Ovaj plivač ima tek 19 godina, a uzeo je svoju prvu medalju na Olimpijskim igrama u karijeri, dok mu se predviđa i veoma blistava karijera.

Samim tim što je osvojio medalju, njemu sljeduje i novčana nagrada. Kako prenosi rumunski "Fanatik", Popovići će dobiti veoma značajnu sumu novca.

Prema navodima ovog portala, njemu ne sljeduje ništa od Olimpijskog komiteta, dok će dobiti 50.000 eura od Olimpijskog sportskog komiteta.

Potom je Marsel Puskas istakao i da je moguće da će doći do povećanja nagrada.

- Najavili su povećanje nagrade na 100.000 eura, možda i više. Nekad je bilo toliko, sad bi moglo biti i 150.000 eura, dok će ostali dobiti na postolju 50.000 eura - rekao je Puskas.

Na to se nadovezao i novinar Marijan Popović.

- Nagrada počinje od 50.000 eura, zlato je vjerovatno na 100.000 eura. Također, slijedi i bonus od kluba u kojem David Popovići trenira, to je Dinamo. Dobit će i tamo nekoliko desetina hiljada eura - istakao je ovaj novinar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.