DOBIO POZITIVAN TEST

Osvojio je medalju na Olimpijskim igrama, a dan kasnije saznao da ima koronavirus

U satima nakon utrke njegovi simptomi su se pogoršali i tokom ponedjeljka ujutro je testiran na koronavirus, objavili su iz njegovog tima

Piti: Osvojio srebro u Parizu. AP

E. Ć.

29.7.2024

Samo da nakon što je osvojio srebrenu medalju na Olimpijskim igrama, britanski plivač Adam Piti (Peaty) testiran je pozitivno na koronavirus.

Piti je osvojio srebro u utrci na 100 metara prsno, a pozitivni nalaz na koronavirus smanjio mu je nade o osvajanju još neke medalje u Parizu.

Nakon utrke je u razgovoru sa britanskim medijima napomenuo da se od nedjelje ujutro nije osjećao dobro, da ga malo boli grlo.

Kako je navedeno, simptomi su mu se pojačali nakon trke, a Tim Velika Britanija je u ponedjeljak potvrdio da je Piti pozitivan na koronavirus i da je zbog toga njegovo dalje takmičenje u Parizu pod znakom pitanja.

- Adam Piti počeo je da se osjeća loše u nedjelju, pred finale trke na sto metara prsno. U satima nakon utrke njegovi simptomi su se pogoršali i tokom ponedjeljka ujutro je testiran na koronavirus. U ovom momentu je pozitivan.

Piti se nada da će moći da se vrati takmičenju. Kao i u slučaju bilo koje druge bolesti, situacija je pod kontrolom, a preduzete su i sve standardne mjere predostrožnosti - objavili su iz britanskog tima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.