KONFERENCIJSKA LIGA

Evropski san Sarajeva ostao upravo to - san: Spartak kaznio sve promašaje

Sarajevo je ponovo bolje započelo meč, ali kako nisu iskoristili svoje prilike, ni na Koševu ni u Trnavi, došla je kazna i to veoma bolna

Detalj s utakmice Sarajevo - Spartak - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

31.7.2024

Fudbaleri Sarajeva poraženi su na gostovanju kod Spartaka iz Trnave rezultatom 3:0, te su tako ispali u 2. pretkolu Konferencijske lige. 

Sarajevo je ponovo bolje započelo meč, ali kako nisu iskoristili svoje prilike, ni na Koševu ni u Trnavi, došla je kazna i to veoma bolna. 

Prvi je zaprijetio bordo tim već u petoj minuti kada je nakon centaršuta Durakovića iz slobodnog udarca ostao sam Jović i šutirao glavom, ali brani to golman Frilih. 

To je bila najozbiljnija šansa za Sarajevo, a kazna za taj promašaj stigla je deset minuta kasnije. 

Loptu je ubacio Martin Mikovič, a golman bordo tima Emil Rockov je zaplivao i napravio veliku grešku, što je iskoristio Mihal Duriš (Michal) i glavom šutirao, te zatresao mrežu našeg predstavnika. 

Nakon tog gola raspala se igra Sarajeva, zbog čega je stigla i kazna. U 35. minuti je Azango šutirao silovito sa 20-ak metara, ali lopta je odsjela na stativi.

Ono što Azango nije uspio, jeste Duriš nekoliko minuta kasnije. Duriš je primio loptu, dodao je za Ahla, koji mu je vratio u for, nakon čega je napadač zaobišao Bubanju i matirao nemoćnog Rockova.

Sarajevo je prvu ozbiljnu priliku nakon toga imalo tek u 62. minuti, kada je Gulijašvili (Guliashvili) šutirao nakon akcije bordo tima, ali je išlo po sredini terena i golman Frelih je uspio odbraniti njegov udarac.

Karhan je postavio konačan rezultat na ovom susretu duboko u sudijskoj nadoknadi.

Nekoliko bezličnih pokušaja kasnije, Sarajevo je na kraju poraženo i evropski san će ostati upravo to - san. 

Bordo tim se okreće obavezama u prvenstvu, koje počinje već za vikend kada će se sastati sa tuzlanskom Slobodom u okviru 1. kola Wwin lige BiH. 

S druge strane, Spartak čeka poraženi iz dvomeča bečkog Rapida i Visle Krakov. 

Rezultat i strijelci: 

Spartak Trnava - Sarajevo 3:0 (Duriš 15', 42', Karhan 90+4')

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.