BLIŽI SE ZAVRŠNICA

Poznato ko će suditi polufinale Eura: Jedan naštimao meč prije 20 godina za 300 eura, drugi hapšen u BiH s Tijanom Ajfon

U jednoj vikendici u Bijeljini privedeno je 36 lica, među kojima su se našli i slovenački arbitar, kao i starleta iz Srbije Tijana Ajfon

Cvajer i Vinčić. AP

S. S.

8.7.2024

Njemački sudija Feliks Cvajer sudit će utakmicu polufinala Evropskog prvenstva između Engleske i Nizozemske, saopćila je UEFA.

Inače, riječ je o sudiji koji je 2006. godine kažnjen šestomjesečnom suspenzijom zbog navodnog primanja mita od drugog sudije Roberta Hojcera, koji je suspendovan zbog namještanja utakmica.

Njemački list "Die Zeit" objavio je 2014. da je presudom utvrđeno da je Cvajer prije utakmice 2004. od Hojcera primio 300 eura te da nije odmah prijavio incident.

Feliksu Cvajeru će ovo biti četvrta utakmica na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. U drugom polufinalu u kojem se sastaju Francuska i Španija sudi slovenački sudija Slavko Vinčič.

Inače, on je hapšen u Bijeljini, kada je policija sprovela akciju "Kristal. 

U jednoj vikendici u Bijeljini privedeno je 36 lica, među kojima su se našli i slovenački arbitar, kao i starleta iz Srbije Tijana Ajfon. Arbitar Slavko Vinčić se branio riječima kako je slučajno dospio tu i da je samo na poslovnom sastanku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.