SPREMA SE VELEIZDAJA

Dešam spreman žrtvovati zamjenika kapitena protiv Španije?

Zamjenik kapitena, 33-godišnji ofanzivac, nije se istakao u prvih pet utakmica na Euru

Antoan Grizman. AP

N. H.

8.7.2024

Španija i Francuska se u utorak sastaju u prvom polufinalnom susretu Eura, a dvije će reprezentacije tako reprizirati finale iz 1984. godine, kad su „Trikolori“ na domaćem terenu osvojili prvu titulu namijenjenu prvaku Starog kontinenta.

„Crvena furija“ je na turniru u Njemačkoj postigla 11 golova, dok su Francuzi postigli samo tri, odnosno, dva puta su im pomogli suparnici s autogolom, dok je jedan pogodak postigao Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) s bijele tačke. 

S obzirom na mršav napadački učinak, nije tajna da Didije Dešam (Didier Deschamps) skicira drugačije planove uoči bitke za finale, a prema pisanju "L'Equipea", francuski selektor bi mogao žrtvovati jedno od svojih najvećih zvijezda. 

Naime, sigurno je da će Adrijen Rabio (Rabiot) zauzeti mjesto u udarnoj postavi, koji nije igrao protiv Portugala u četvrtfinalu zbog žutih kartona, a u križaljci veznog reda bez prostora bi mogao ostati Antoan Grizman (Antoine Griezmann). 

Zamjenik kapitena, 33-godišnji ofanzivac, nije se istakao u prvih pet utakmica na Euru, kao niti ostatak francuske reprezentacije, a Dešam želi "zabetonirati" sredinu protiv De la Fuenteove mašine. 

Grizman je s klupe krenuo i u utakmici protiv Poljske, dok su sredinu držali Rabio, Kante i Čuameni (Tchouameni). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.