KONFERENCIJSKA LIGA

Trener Dinama iz Minska otkrio gdje će njegova ekipa ugostiti Željezničar

Zna se da ćemo prvu utakmicu igrati na gostovanju, bit će to u Sarajevu, rekao je Skripčenko

Skripčenko: Željezničar je klub s tradicijom. Twitter

E. Ć.

20.6.2023

Fudbaleri Željezničara u prvom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu igrat će protiv Dinama iz Minska. 

"Plavi" sa Grbavice su mogli i bolje proći na današnjem žrijebu u Nionu, ali su na kraju za protivnika dobili bjeloruskog predstavnika.

Prvi meč u Sarajevu

Prva utakmica ova dva rivala igrat će se 13. juna na Grbavici, a sada je poznato i gdje će se igrati revanš sedam dana kasnije.

Dinamo ne može ugostiti Željezničar u Minsku jer je UEFA, zbog učešća Bjelorusije u ratu u Ukrajini, zabranila bjeloruskim timovima igranje na tlu te zemlje.

Trener Dinama Vadim Skripčenko (Skripchenko) na press konferenciji otkrio je da će bjeloruski tim ugostiti Željezničar u izraelskoj Netanji. Tim iz Minska je u Izraelu prošle godine ugostio ekipu crnogorskog Dečića.

Novi dueli sa Željom

- Zna se da ćemo prvu utakmicu igrati na gostovanju, bit će to u Sarajevu. Što se tiče revanša, doista ćemo ga igrati u Izraelu, na stadionu u Netanji. Plus, sutra ćemo saznati i eventualnog protivnika u 2. pretkolu - rekao je Skripčenko, prenosi Tribuna.

Skripčenko je govorio i o Željezničaru. Zanimljivo da su "Plavi" sa Grbavice već igrali s ekipom iz Minska, bilo je to u sezoni 1984/85, kada su bili na korak od finala Kupa UEFA.

- Znamo da je Željezničar ekipa s imenom, iako su u prošlom prvenstvu imali 20 bodova zaostatka za prvakom Zrinjskim. Ovo je klub s imenom i tradicijom - rekao je Skripčenko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.