NASMIJAO PRISUTNE

Jokić kvari planove: Ne mogu na proslavu u četvrtak, moram u Srbiju

Srbijanski centar je jednoglasno proglašen za najkorisnijeg igrača finala

Nikola Jokić: Nasmijao prisutne. AP Photo/Jack Dempsey

N. H.

13.6.2023

Nikola Jokić doveo je Denver nagetse do prve NBA titule u historiji. Napravio je to odličnim partijama tokom cijelog plej-ofa i posebno protiv Majami hita u finalnoj seriji, pa je jednoglasno proglašen MVP-jem finalne serije.

Srbijanski centar posebno je briljirao tokom pres konferencije, gdje je nasmijavao okupljene novinare.

Jedan od njih ga je pitako kako se osjeća i raduje li se pobjedničkoj proslavi. Jokić se zatim okrenuo prema klupskom PR-u i pitao ga kada je proslava, a ovaj mu je odgovorio da je u četvrtak.

- Ne, moram u Srbiju – ispalio je iskreni Jokić i nasmijao sve prisutne, pa dodao:

- Mislim, uspjeli smo u svom poslu. To je nevjerovatan osjećaj. Ali kao što sam rekao ranije, nije najvažnije na svijetu. Ok, osvojio sam. Dobro, ne ja, mi smo osvojili. Ali mislim da to još uvijek nije najvažnija stvar na svijetu. Postoji mnogo stvari koje volim koje volim raditi – dodao je Jokić.

Srbijanski centar se tu nije zaustavio, pa je nastavio pričati i nasmijavati sve prisutne.

- Vjerovatno je to normalna stvar. Niko ne voli svoj posao, ili možda voli. Oni lažu... Ali dobar je osjećaj kada znaš da si napravio nešto u što niko nije vjerovao. To smo mi, cijela organizacija, Denver nagetsi vjeruju u nas, svi igrači vjeruju jedni u druge i mislim da je to najvažnije – završio je Jokić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.