“DIPLOMATKINJA”

Izašao trailer za drugu sezonu Netflixove hit serije

Nisam bila u potrazi za još jednom serijom, rekla je Rasel

Isječak iz filma. YouTube

E. T.

prije 3 dana

Publiku je osvojio politički triler “Diplomatkinja”, a čak je srušio i hvaljenog “Noćnog agenta” s vrha liste najgledanijih serija.

Netflixov hit vraća se s drugom sezonom 31. oktobra.

Radnja filma

Radnja prati karijeru diplomatkinje Kejt Vajler (Kate Wyler) u ambasadi SAD-a u Londonu. Protagonistica dobiva mandat abasadorice u Londonu, ali to ima velik uticaj na njen rad i lični život. Sve se to događa dok se u pozadini odvija međunarodna kriza.

Nakon eksplozivnog završetka prve sezone uskoro ćemo saznati što se tačno desilo nakon zapanjujuće posljednje scene.

"Sve što smo mislili da znamo o Wylersima, mijenja se", najavljuje Netflix.

Dolazak potpredsjednice

Zaplet druge sezone obilježit će i dolazak potpredsjednice Sjedinjenih Američkih Država Grejs Pen (Grace Penn), koju glumi Alison Dženej (Allison Janney).

Glavnu ulogu u seriji ima Keri Rasel (Russell), koja je rekla da je scenarij za seriju odmah očarao i da nije mogla odbiti ulogu.

- Nisam bila u potrazi za još jednom serijom. Imala sam lijepo iskustvo sa serijom “The Americans” i imam ispunjen život kod kuće. Imam djecu koja još idu u školu, pa jednostavno nalazim razloge da ne prihvatim snimanje. Ali pretpostavljam da je razlog bila Debora Ken (Cahn), autorica serije, i njen specifični tip oštrog političkog žargona pomiješan s njenim humorom - rekla je Rasel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.