BUDITE U TRENDU

Ovo je nova tehnika farbanja kose koja je omiljena među slavnima

Rezultat je kosa koja izgleda prirodno, a pramenovi osunčani

Ljepši izgled kose. salonsuitespb.com

Z. K.

29.7.2024

Sombre trend ste već možda negdje i uočili, ali niste bili sigurni da li je riječ o laganoj varijanti ombrea ili pak "mekani" balajaž. Međutim, sombre je posebna tehnika farbanja kose koja je omiljena među trendseterkama i slavnima.

Tehnika isticanja

Sombre se opisuje kao "mekani" ombre, odnosno koristi se tehnika isticanja koja postepeno posvjetljuje kosu od korjena do vrhova, ali to čini suptilnije od tradicionalnog ombrea.

Rezultat je kosa koja izgleda prirodno, a pramenovi osunčani. Sombre se od ombrea razlikuje i po načinu nanošenja pramenova - i dok se kod ombrea ona nanosi free-hand tehnikom, sombre kod načina apliciranja boje ipak ima određenu "strategiju", kažu frizeri za Glamour i boju kose opisuju kao šik, zabavnu i otmjenu.

Ova tehnika farbanja kose zadržala je prednosti ombrea pa kosa djeluje višedimenzionalno i kao da sadrži mnogo tonova, no pritom su prijelazi "mekši". Frizeri ističu kako je ovakva promjena odlična želite li samo nekoliko nijansi svjetliji izgled ili želite li, pak, dodati "dubinu" kosi. Iz tog je razloga idealan i za brinete i za plavuše, zavisno od efekta kojeg želite postići.

Odlično izgleda

Sombre, osim što pristaje različitim bojama kose, odlično izgleda i na raznim tipovima frizure. Tako ga možete nositi uz zavjesa-šiške kakve su se nosile sedamdesetih godina, a sad dolaze u još boljem izdanju ili s gustim kovrdžama, kao i laganim valovima.

Kad je u pitanju boja kose, sombre odlično izgleda uz nektar plavu, zatim s tzv. ash blonde, bronde nijansom koja se nalazi na granici smeđe i plave te uz medeno smeđu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.