NJEGA

Ovo su tri frizure za mlađi izgled

Bez obzira da li imate ravnu, gustu, kovrdžavu ili afro kosu, morate je pravilno održavati

Beauty momenat koji najavljuje novi početak. Facebook

Z. K.

29.7.2024

Frizura je odavno bila beauty momenat koji najavljuje novi početak, ali u tome nije sva njena moć. Ona može da promjeni vaš izraz, podmladi ga, osvježi, modernizira, i prikaže vaše najbolje izdanje. 

Prvi i osnovni savjet jeste da prije nego odete kod frizera, procjenite vašu kosu, koliko je zdrava, a vjerujemo da većini vas i nije baš najzdravija, jer joj niste posvećivali onoliko pažnje koliko posvećujete licu.

Bez obzira da li imate ravnu, gustu, kovrdžavu ili afro kosu, morate je pravilno održavati i koristiti regenerator koji pospješuje njen kvalitet. Ovo su tri frizure sa anti-age efektom.

Srednja dužina 

Želite da pobjegnete od mita da što ste stariji kosa je sve kraća. Ako volite dugu, ne kratite je. Ipak, ono što zaista većini odgovara, u bilo kom dobu, i čini da se osjećate sjajno jeste srednja dužina. Pokušajte sa kosom malo iznad ili ispod ramena, to će pomoći da istaknete karakteristike lica i izdužite vrat. 

Šiške i pramenovi oko lica i očiju 

Za instant promjenu, ošišajte šiške 70-ih godina. Urbanom beauty izgledu pridružite i razigrani outfit u kome će vaša poletnost i entuzijazam zračiti.

Kratka, ali bujna kosa 

Sama činjenica da ste napravili drastičnu promjenu, učinit će da izgledate potpuno novo, drugačije, te iskažete svoj mladalački duh i energiju. Dok god nije tanka, može da bude kratka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.