NEMA VIŠE MASNIH NASLAGA

Jedite ga uvijek: Ovo voće topi salo čak i dok spavate

Naučna istraživanja pokazuju da dodavanje grejpfruta u ishranu, čak i bez stroge dijete, može dovesti do gubitka tjelesne masti

Sa svojih 90 posto vode, grejpfrut je pravi saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma. Instagram

A. O.

prije 19 sati 50 minuta

Umjesto složenih planova ishrane, ova dijeta se fokusira na jedan specifičan sastojak, a vjerovali ili ne, riječ je o grejpfrutu. S obećanjem gubitka 3 kilograma za samo 3 dana, dijeta s grejpfrutom se brzo uzdigla na sam vrh popularnosti.

I dok jedan grejpfrut dnevno ne čini čudo, povećana konzumacija ovog voća može ubrzati metabolizam i pokrenuti željenu transformaciju tijela.

Naučna istraživanja pokazuju da dodavanje grejpfruta u ishranu, čak i bez stroge dijete, može dovesti do gubitka tjelesne masti. Sa svojih 90 posto vode, grejpfrut je pravi saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma, pružajući energiju i ubrzavajući metabolizam. Njegovo bogatstvo vitaminom C i flavonoidima poput naringenina čini ga ne samo efikasnim u mršavljenju, već i korisnim za zdravlje.

Osim toga, grejpfrut je bogat vlaknima i esencijalnim hranljivim sastojcima poput vitamina A, C, K i B, kao i mineralima poput magnezijuma i kalcijuma. Sposoban je da poboljša varenje, ojača nervni sistem i doprinese općem zdravlju.

Doručak je standardan: grejpfrut ili čaša soka, uz kafu ili čaj, te jaja. Užina, nekoliko sati prije spavanja, obično uključuje sok od paradajza ili obrano mlijeko.

Prva tri dana imaju sličan obrazac. Ručak uključuje grejpfrut ili sok, bijeli tvrdi sir, špinat i tost od integralnog brašna. Večera sadrži opet grejpfrut ili sok, uz pljeskavicu i kuhano povrće.

Drugi dan donosi drugačije varijacije. Za ručak, tu je salata od tunjevine, dok večera kombinuje grejpfrut ili zelenu salatu.

Treći dan, ručak može biti kuhana junetina, piletina ili riba, uz paradajz salatu, dok je za večeru predviđena pečena riba, uz miješanu salatu od paradajza i zelenu salatu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.