DŽONI SA VRAČARA

Španska policija objavila snimak hapšenja Nikole Vušovića

Vušović je optužen da je sa Radojem Zvicerom organizovao kriminalnu grupu "vračarski klan" kojem se sudi za tri ubistva i pet pokušaja ubistava

Nikola Vušović "Džoni". mup.gov.rs

Dž. V.

jučer

Španska policija objavila je snimak hapšenja Nikole Vušovića "Džonija", koji je priveden u Barseloni u koordinisanoj akciji UKP i španske policije po Interpolovoj potjernici.

Podsjećamo, na suđenju kriminalnoj grupi "vračarci", optuženoj za tri ubistva i šest pokušaja ubistava, advokat Nikola Nikolić, branilac vođe tog klana Nikole Vušovića, poznatijeg kao "Džoni sa Vračara", kazao je da njegov klijent namjerava da se preda srpskom pravosuđu, ali "pod svojim uslovima." 

Džonija Vušovića tužilaštvo smatra vođom "vračaraca", a ranije je dovođen u vezu sa atentatom na predsednika Haitija, što je njegov advokat demantovao.

Protiv Nikole Vušovića i pripadnika kriminalne grupe na čijem je bio čelu, u toku je postupak pred Specijalnim sudom u Beogradu po optužbama da su ubili Aleksandra Šarca, Dragana Ristića i Aleksandra Halabrina. Po istim optužbama, pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića, kao i na Arsenija Stefanovića 1. februara 2021. godine.

Pored ovoga, Vušović je optužen da je sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom oformio grupu čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila je spremna na saradnju sa istražnim organima te države. I Radoje Zvicer se nalazi u bekstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.