OSUĐEN NA 14 GODINA

Darko Šarić traži da ga prebace u kućni pritvor: Tužilac se protivi, čeka se odluka

Šarić je, podsjetimo, uhapšen u aprilu 2022. godine, a osuđen je zbog šverca kokaina

Darko Šarić. Nemanja Nikolić / Kurir

E. Ć.

prije 4 sata 53 minute

Darko Šarić, kojem se sudi zbog sumnje da je iz pritvora organizovao kriminalnu grupu koja se tereti za planiranje ubistva i pokušaj diskreditacije svjedoka saradnika u drugom predmetu, Nebojše Joksovića, predložio je sudskom vijeću Specijalnog suda u Beogradu da bude prebačen u kućni pritvor, tvrdi Nova.rs.

Šarić je, podsjetimo, uhapšen u aprilu 2022. godine.

Traži blažu mjeru

- Predlažem da se ukine pritvor i zamijeni blažom mjerom zabrane napuštanja stana. Već dvije i po godine se nalazi u pritvoru. Iz pretresa u pretres vidimo čime tužilaštvo raspolaže, a to je po stavu odbrane ništa. 

Ne postoji ni jedan jedini razlog da Darko Šarić jedini u ovom predmetu bude u pritvoru. Nemojte da se podrazumijeva da Darko Šarić mora da bude u pritvoru. Čovjek je već 11 godina u pritvoru, ista svrha bi se postigla mjerom zabrane napuštanja stana, na kojoj je već bio i nikada je nije prekršio - rekao je branilac Darka Šarića, advokat Marko Janković i altrernativno predložio da bude upućen na izdržavanje pravosnažne presude.

Podsjećamo, Šarić je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora zbog šverca kokaina.

"Sad je životni momenat"

Janković je također predložio da se Urošu Radovanoviću, koji se nekada prezivao Mišić, ukine mjera zabrane napuštanja stana.

- Pridružujem se riječima svog branioca. Ja sam već tri godine u pritvoru da ne ponovim krivično djelo koje nisam počinio. Osuđen sam jednom u životu 2007. godine, kada sam imao 18 godina. Sad mi je životni momenat, početkom decembra supruga treba da mi se porodi - rekao je Mišić.

Tužilac Vojislav Isailović usprotivio se ovim prijedlozima.

- Šarić je vršio djelo i dok je ranije bio u pritvoru - rekao je tužilac, prenosi Nova.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.