KADROVSKA KRIŽALJKA

Demokrate donijele odluku o rekonstrukciji Vlade Crne Gore: Jedan ministar odlazi s pozicije, poznato ko dolazi umjesto njega

U saopćenju stoji da će lider Demokrata, Aleksa Bečić, i u rekonstruisanoj Vladi biti na poziciji zamjenika premijera

Vladimir Martinović. Đorđe Cmiljanić / Vlada Crne Gore

S. S.

23.7.2024

Vladimir Martinović više neće biti ministar u Vladi Crne Gore, a umjesto njega na čelu novoformiranog ministarstva ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera bit će Damjan Ćulafić, saopćeno je večeras nakon višesatne sjednice Predsjedništva Demokratske Crne Gore.

- Imajući u vidu da usljed rekonstrukcije Vlade i dijeljenja više ministarstava, Demokrate imaju obavezu utvrditi kandidata za novo ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Predsjedništvo utvđuje Damjana Ćulafića, za kandidata za ministra ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, i zahvaljuje se Vladimiru Martinoviću, dosadašnjem ministru u 44. Vladi Crne Gore - saopćeno je nakon sjednice Predsjedništva Demokrata.

Poznat će načelnik

Ćulafić je trebao da bude izabran za predsjednika Opštine Berana, shodno koalicionom dogovoru. Njegovom imenovanju protivili su se odbornici Pokreta za promjene Miloš Rmuš i Milorad Đukić, koji je prije dva dana isključen iz Nove srpske demokratije.

U saopćenju stoji da će lider Demokrata, Aleksa Bečić, i u rekonstruisanoj Vladi biti na poziciji zamjenika premijera i potpredsjednika Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku, a Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Dragan Krapović i Tamara Vujović "nastaviti da obavljaju funkcije koje su pokrivali i u prethodnih devet mjeseci".

Rezultati u Andrijevici

Predsjednišvo Demokrata izrazilo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici.

- Predsjedništvo snažno afirmiše i pozdravlja sjajne rezultate nove vlasti ostvarene na polju evropskih integracija koji su rezultirali dobijanjem IBAR-a, kao i historijske rezultate koje bezbjednosni sektor i tužilaštvo u saradnji sa međunarodnim partnerima postiže na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a kojima se potvrđuje da u Crnoj Gori više nema zaštićenih i nedodirljivih, te da država svakim danom pokazuje svoju snagu i odlučnost u izgradnji pravne države - piše u saopćenju.

Predsjedništvo Demokrata ocijenilo je i da je nastavak progresa na evropskom putu zatvaranjem više poglavlja do kraja godine, nastavak odlučne borbe na polju vladavine prava, kao i dalje ekonomsko soicjalno snaženje građana ključni motiv našeg učešća u vlasti i jedini put koji garantuje sigurnost, stabilnost i napredak Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.