FUNKCIONER DPS-A

Nikolić: Prekršeni Ustav i Poslovnik, još nije dostavljen prijedlog nove strukture Vlade Crne Gore

Doživljaj parlamentarne većine o vladavini prava važi onoliko koliko se to podudara sa njihovim političkim interesom

Andrija Nikolić. DPS

S. S.

22.7.2024

Šef kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić saopćio je da je parlamentarna većina u Crnoj Gori odlučila na sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine da u susret sutrašnjoj sjednici prekrši Ustav i Poslovnik, organizujući raspravu o izboru Vlade u okviru tačke izbori i imenovanja sa ograničenjem u trajanju rasprave od tri sata, a da poslanicima još uvijek nije dostavljen prijedlog nove strukture Vlade, niti imena kandidata za ministre, pišu Vijesti.me.

- Predstavnici vlasti kojima su puna usta vladavine prava, planirali su da sjutra biraju ministre u ministarstvima koja još uvijek ne postoje. Pored toga što od apostolske Vlade od 12 ministarstava idemo prema najbrojnijoj vladi u Evropi, to istovremeno znači da nisu ispunjeni procesni uslovi, da takozvana "rekonstrukcija Vlade", može da se obavi u okviru tačke izbori i imenovanja, jer formiranje novih ministarstava podrazumijeva promjenu strukture Vlade, za koju su predvidjene jasno utvrdjene procedure - saopćio je Nikolić.

On je pojasnio da je poslovnikom Skupštine Crne Gore precizno definisano da prijedlog promjene u sastavu Vlade i razrješenja funkcionera moraju biti dostavljeni poslanicima najkasnije tri dana prije dana odredjenog za održavanje sjednice, što nije učinjeno.

- Doživljaj parlamentarne većine o vladavini prava važi onoliko koliko se to podudara sa njihovim političkim interesom. Koga briga za zakone, Ustav, Poslovnik Skupštine Crne Gore, principe i vrijednosti. Važnija je Olimpijada od Ustava i Poslovnika. Ali, ničija nije gorela do zore - zaključio je Nikolić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.