SRBIJA

Ovo je policajac koji je napadnut ispred ambasade Izraela u Beogradu

Kako je rekao ministar, pripadniku Žandarmerije je život sačuvalo to što nije izvadio strijelu iz vrata

Ivica Dačić o napadu u Beogradu. Tanjug.rs

D. R.

prije 2 dana

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) teško je ranjen u terorističkom napadu u Beogradu, koji se dogodio ispred ambasade Izraela na Dedinju, kada mu je nepoznati napadač pucao iz samostrela u vrat.

Ministar policije Ivica Dačić, koji je odmah nakon napada otišao u Urgentni centar da obiđe povrijeđenog žandarma, ispričao je sve detalje napada i pokazao fotografiju ranjenog Miloša, koji je po prijemu hitno odveden u operacionu salu.

Kako je rekao ministar, pripadniku Žandarmerije je život sačuvalo to što nije izvadio strijelu iz vrata.

- Policajac je uspio da odbrani ambasadu, svoj život. Mi smo mislili da će napadač ostati živ, da možemo da saznamo još nešto. Činjenica je da se radi o vehabijama. Osim samostrela, bio je naoružan i nožem. Prvo treba utvrditi tačan identitet te osobe. Njegove relacije, s kim je povezan, šta je i da li je nešto vezano za njega što se tiče terorizma. Mi sada pričamo o mogućim motivima, ali nema drugog motiva zašto bi neko napao Žandarma. Zadržano je još jedno lice koje se kretalo blizu komande. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko sati imati identitet osobe, da će stvari biti jasnije. U ambasadi niko nije bio ugrožen u trenutku napada. Inače, javile su nam se druge države da pomognu u istrazi - rekao je ministar prilikom obraćanja medijima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.