RANJEN SAMOSTRELOM

Ivica Dačić o napadu na policajca ispred ambasade Izraela: "Ovo je nesumnjivo teroristički akt"

Nepoznato lice je prilazilo više puta policajcu, pitalo ga gdje je muzej, kazao je Dačić

Ivica Dačić. Facebook

D. R.

prije 2 dana

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je u toku operacija povrijeđenog žandarma koji je danas ranjen ispred izraelske ambasade i da je ovo nesumnjivo teroristički akt.

- Kao što ste obaviješteni, danas oko 11 nepoznato lice je prilazilo više puta policajcu, pitalo ga gdje je muzej, pa se vratilo i otvorilo vrata kućice i iz kese izvuklo samostrel i pogodilo žandarma u vrat. Žandarm je odmah ispalio nekoliko hitaca u napadača. Žandarmu Milošu Jevremenoviću strijela je bila u vratu, a operacija je u toku, ali mjesto gdje je pogođeno je delikatno. Specijalno tužilšatvo je preuzelo vođenje ovog slučaja. Iako idenitet lica nije utvrđen nesumnjivo se radi o terorističkom aktu. Nadamo se da će sve biti u redu - rekao je Dačić.

Ivica Dačić se nalazi ispred zgrade Urgentnog centra u Beogradu u kojem se nalazi ranjeni pripadnik žandarmerije koji je čuvao zgradu izraelske ambasade.

Podsjetimo, NN lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo je danas oko 11 iz samostrela u pripadnika žandarmerije koji je bio na dužnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.