NIJE BILO NEPROFESIONALNO

Kosovska policija demantira da je pretukla djecu

Akcije sprovedene u skladu sa zakonskim procedurama i ni u kom slučaju nije bilo neprofesionalnog ponašanja policije

Kosovska policija. Kosovo Online

E. Ma.

18.6.2023

Kosovska policija saopćila je da nisu tačni navodi dvoje dece da su ih policajci maltretirali i tukli, nakon što su ih zaustavili na motoru. Demantirali su da nije bilo neprofesionalnog ponašanja policajaca u tom slučaju. 

U saopćenju se navodi da su u subotu u popodnevnim satima, patrole koje su bile na dežurstvu, na putu Izvor-Banjska, naišle na dva četvorotočkaša u kojima se vozilo pet osoba.

Jedan motocikl se nije zaustavio na policijski znak i policajci su za njima krenuli pješice, zbog neprohodnog puta. Na oko 150 metara od magistralnog puta, naišli su motocikl i dvije osobe.

Na toj lokaciji se, kako se navodi, pojavila i jedna žena, koja je rekla da je majka dvije osobe koje je policija privela, prenosi Kosovo-online.

- Nakon provjere osoba i motocikla, kao i nakon obavljenog policijskog postupka, tri osobe su puštene. Vrijedi istaći da su policijske akcije sprovedene u skladu sa zakonskim procedurama i ni u kom slučaju nije bilo neprofesionalnog ponašanja policije. Različite izjave da je policija tukla dvoje djece su neistinite - navodi se u saopćenju kosovske policije.

Dodaje da se kosovska policija u skladu sa svojim nadležnostima obrađuje svaku žalbu koja je upućena i obavještava Policijski inspektorat Kosova.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.