OTOK RAB

Evo šta u svoju odbranu kaže vlasnik apartmana koji napada turiste lopatom

To je moj pašnjak i ne dam na njega, poručio je Nenad

Nenad Štokić sa suprugom. 24.sata.hr

Avaz.ba / 24.sata.hr

22.7.2020

Nakon što je snimak na kojem muškarac na Rabu zamahuje lopatom prema kupačima obišla Hrvatsku, ali i region, novinari 24.sata pronašli su tog čovjeka kako bi čuli i njegovu stranu.

- Ja sam jedini ovdje legalan - viče kroz smijeh Nenad Štokić dok naginje hladnu rakiju.

Plaža s koje je Štokić tjerao ljude, pripada njemu! Barem tako piše u rješenju riječke lučke kapetanije iz 2018.

Prema rješenju, u zemljišnim knjigama Štokić je vlasnik čestice koja seže sve do mora i navodi se da se tu uistinu radi o pomorskom dobru, ali ono nije provedeno u zemljišnim knjigama.

Dakle, Nenad Štokić jest vlasnik čestice na kojoj je određena granica pomorskog dobra, ali ona nije provedena u knjigama i zato mu nije potrebna nikakva koncesija. Prema rješenju lučke kapetanije, nije u prekršaju! Smije je koristiti, a i po potrebi ograditi, sve dok se granica pomorskog dobra ne utvrdi u zemljišnim knjigama.

- To je moj pašnjak i ne dam na njega. Ako ne mogu braniti svoje privatno vlasništvo, što mogu? Što mi je onda još ostalo? - pita se Nenad.

Njegova supruga Miljenka, ona koju su čitatelji spominjali da viče preko megafona na ljude, potvrđuje muževe riječi. Potvrđuje i da se služi megafonom, ali samo kao upozorenjem. Lopate nema, oduzela je policija. Bili su mu na imanju, i zaplijenili su corpus delicti.

- Ma nisam ga išao udariti, što vam je. Samo sam ga pošpricao - tvrdi Nenad dok se penje preko oštrih sika, sve do ograđene pašnjak - plaže namijenjene nudistima, njegovim gostima.

Lopatom nasrnuo na turistu. Screenshot

Iznervirani par kaže da im je policija napravila premetačinu u kući.

- Puške su nam tražili! Odakle nam puške? Sve su nam razbacali - ljute se dok nam pokazuju imanje.

A kako Štokići uopće polaže pravo na plažu, zanima nas. Kako je došlo do ove zavrzlame?

- Ovaj pašnjak sam naslijedio od babe. I što ja sad tu mogu? Nitko me nije izvlastio, ZK izvadak je jasan i to je moje do mora dok se ne riješi. Privatno vlasništvo je svetinja. A ako me izvlaste, postoji pravo žalbe pa ćemo vidjeti. Trenutno stanje je da je to moje i amen! To je Sveto pismo! - žesti se Nenad.

Dodaje da mu je ipak žao zbog incidenta.

- Već godinama me maltretiraju i provociraju. Čovjek jednom mora puknuti. Možeš trpjeti danima, ali ne možeš godinama. Da se mučiš krvavo, sve sam radiš, da sam odlikovani hrvatski branitelj i onda da me bez veze tlače? Ljudi nas pljuju, evo policija cijelo jutro prolazi ovuda s brodom - ljuti se Štokić i pokazuje na udaljeni policijski gliser.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.