POSJETA

Kineski premijer u Brijestu: Pelješki most je simbol mira i sigurnosti, on će spojiti Hrvatsku

Nakon govora pritisnuli lažno dugme poslije kojeg su radnici krenuli sa spuštanje najvećeg stuba

Kećjang i Plenković: Pritisnuli lažno dugme. Sceenshot

Avaz.ba

11.4.2019

Kineski premijer Li Kećjang (Li Keqiang) nastavio je službenu posjetu Hrvatskoj. Nakon što je sa svojom delegacijom u utorak i srijedu boravio u Zagrebu, danas je s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem posjetio gradilište Pelješkog mosta.

Plenković je tom prilikom zahvalio domaćinima, predstavnicima HAC-a i kineskim izvođačima radova koji rade na realizaciji najvećeg infrastrukturnog projekta u RH. 

- Riječ je o projektu koji za Hrvatsku ima strateško značenje jer će povezivati jug Hrvatske s ostatkom zemlje. Njegov značaj u prometnom i turističkom pogledu znači nesmetan promet do krajnjeg juga - kazao je hrvatski premijer.

Kineski premijer zadovoljan je što je imao priliku obići gradilište. 

Izuzetno mi je zadovoljstvo obići gradilište zajedno s premijerom Plenkovićem. Vozili smo se sada od Dubrovnika brodom i automobilima skoro dva i po sata. Slušao sam predstavljanje o ovom mostu. On je simbol mira i sigurnosti. Spajat će Hrvatsku - rekao je Li Kećjang. 

Nakon što su održali govore, Plenković i kineski premijer pritisnuli su lažno dugme poslije kojeg su radnici krenuli sa spuštanjem najvećeg stuba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.