REGION

Preokret na saslušanju za ubistvo Jelene Marjanović: Sestra Teodora ima novi neočekivani zahtjev

Avaz.ba

16.10.2017

Teodora Krsmanović, sestra brutalno ubijene pjevačice Jelene Marjanović, odlučila je da podnese zahtjev za starateljstvo nad sestričinom.

Teodora namjerava da podnese zvaničan zahtjev da se porodici Krsmanović dodijeli privremeno starateljstvo nad maloljetnom Janom, njenom sestričinom, a na ovaj potez ju je faktički primoralo ovakvo ponašanje branilaca osumnjičnog Zorana Marjanovića.

Jutros je počelo saslušanje svjedoka zbog ubistva Jelene Marjanović, a prva je svjedočila Teodora. 

Ona ipak nije dobila status oštećene u postupku, već je u Višem tužilaštvu u Beogradu saslušana kao običan svjedok, a rekla je da je zatečena ovakvom odlukom suda, jer je poziv dobila kao oštećena.

- Osporili smo njen status oštećene u ovom krivičnom postupku, kao i punomoćje koje je dala advokatima. Prema Zakonu o krivičnom postupku samo najbliži srodnici, odnosno roditelji, rođena braća i sestre, supružnici ili djeca mogu imati status oštećenog. 

- Ružno je što od ovog postupka pokušavaju da naprave cirkus u kojem se pojavljuje 20 oštećenih polurođaka i prijatelja - kaže za advokat Zorana Marjanovića Veljko Delibašić, poslije saslušanja Teodore Krsmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.