BEZ DLAKE NA JEZIKU

Nermin Tulić za "Avaz": Niko nema pravo da se pravi ni lud ni zbunjen, normalan svakako ne može biti poslije presude Kasumoviću

Je*ote država u kojoj bludničenje nad četrnaestogodišnjim dječakom košta 36.000 KM

Nermin Tulić o slučaju Kasumović. Avaz

Nerma Ajnadžić

prije 4 sata 59 minuta

Mislim da poslije saznanja o slučaju Kasumović, niko nema pravo da se pravi ni lud ni zbunjen. Normalan se svakako ne može biti poslije presude!

Objavio je na Facebooku to bh. glumac Nermin Tulić povodom otkrića da je Moamer Kasumović bludničio nad maloljetnikom, a isto je ponovio u izjavi za "Avaz" i dodao:

- Sam čin da je pobjegao u drugu državu je dokaz da je kriv. Pravosuđe nam uništava sve. Da se takav zločin može otkupiti, a da ljudi poput onog sirotog čovjeka (Selmir Pehlić, op.a.), moraju zbog dva i po metra drva odslužiti zatvorsku kaznu od 18 mjeseci.

Nije štedio riječi te je poručio:

- Je*ote država u kojoj bludničenje nad četrnaestogodišnjim dječakom košta 36.000 KM. Fuj.

Naglasio je Tulić da je neophodno da se glumačka, teatarska, rediteljska, kulturna zajednica oglasi.

- Da ne ispadne da se neko plaši nekoga. Ovo je užas - kazao je Tulić.

Podsjećamo, Kasumović je osuđen 2021. godine na godinu zatvora, no, kako zakon dozvoljava, otkupio je kaznu za 36.000 KM i samim tim nije proveo ni dana u zatvoru.

Tri godine se o tome nije znalo ništa, dok prije nekoliko noći mladić, Kasumovićeva žrtva, nije progovorio u Narodnom pozorištu Sarajevo nakon predstave "Tiho, tiše" koja govori o vršnjačkom nasilju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.