REGION

Novo otkriće u slučaju Marjanović: Jedan dio odjeće mogao bi promijeniti sve

Avaz.ba

14.10.2017

Slučaj Marjanović, koji je prililično zamršen, otpetljat će se kada se konačno i nedvosmisleno utvrdi gdje je Jelena ubijena - da li na nasipu Crvenka u Borči, gdje je pronađeno tijelo ili na nekom drugom mjestu?

Dosta činjenica i dokaza ide u prilog tezi da Jelena nije ubijena u kanalu na nasipu, već da je tamo naknadno donijeta i bačena, a najnoviji dokaz koji upućuje na to da je mjesto ubistva neka druga lokacija, jesu Jelenine čarape, prenosi Kurir.

Prema riječima izvora lista, otkriveno je da čarape koje je Jelena nosila u trenutku kada je leš nađen, nisu bile uprljane blatom.

- Da je Jelena ubijena u kanalu na nasipu, njene čarape bi morale biti blatnjave. Pošto je njena patika nađena van vode, na suhom, logično bi bilo da ona u čarapi zgazi na muljevito dno kanala. Da se Jelena tu borila sa napadačem, morala bi da zgazi u blato - ilovaču, koje se nalazi u kanalu i da umaže noge. Kada je njeno tijelo izvučeno, ustanovljeno je da je njena čarapa samo mokra, ne i prljava - objašnjava izvor i dodaje da je ranije utvrđeno da Jelenina odjeća nije umazana krvlju, te da su joj prsti čišćeni abrazivnim sredstvom i da sve to ukazuje da nije usmrćena na mjestu na kojem je nađena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.