PREKO 20 IZLAGAČA

Četiri dana inspiracije: Sajam knjige u Tuzli

Jedna od atrakcija sajma biće Book market, gdje posjetioci mogu kupovati, prodavati ili razmjenjivati stare knjige, stripove i LP ploče

Sajam knjiga u Tuzli. UG ACTIVUS

Dž. V.

prije 4 sata 42 minute

U Tuzli će se od 26. septembra održati četverodnevni Sajam knjige u Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo”, s više od dvadeset izlagača i četrdeset zanimljivih predstavljanja knjiga i publikacija.

Organizator UG ACTIVUS, u saradnji s NUB Derviš Sušić, Društvom pisaca BiH, Pozorištem mladih Tuzla i Urbanpointom, najavio je raznovrsne sajamske aktivnosti koje će privući ljubitelje knjiga i kulture.

Jedna od atrakcija sajma biće Book market, koji će raditi svakog dana od 12 do 19 sati, gdje posjetioci mogu kupovati, prodavati ili razmjenjivati stare knjige, stripove i LP ploče.

Književnica Jagoda Iličić, koja će predstaviti svoju knjigu "Kućica na Mjesecu", istakla je da je Tuzla godinama bila bez sajamskih manifestacija, čime ovaj događaj dobiva dodatnu važnost. Sanja Dukić, direktorica Narodne i univerzitetske biblioteke Tuzla, naglasila je potrebu za ovakvim manifestacijama i pozvala sve da iniciraju "Prvi put sa roditeljima na Sajam".

Sajam će biti otvoren svaki dan od 11 do 20 sati, a ulaz je slobodan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.