RADIO NA NJOJ ŠEST GODINA

Papa Franjo u januaru objavljuje memoare pod nazivom "Nada"

Knjiga o mom životu priča je o putovanju nade, putovanju koje ne mogu odvojiti od putovanja moje porodice, mog naroda, svog Božjeg naroda

Papa Franjo. Twitter

N. Aj.

prije 4 dana

Papa Franjo planira u januaru 2025. objaviti memoare pod nazivom "Nada", objavila je italijanska izdavačka kuća koja će objaviti knjigu.

Knjiga je po prvim planovima trebala biti objavljena nakon njegove smrti, ali će sada biti objavljena u povodu katoličke jubilarne godine 2025. Papa je radio na svojoj autobiografiji šest godina.

- Knjiga o mom životu priča je o putovanju nade, putovanju koje ne mogu odvojiti od putovanja moje porodice, mog naroda, svog Božjeg naroda. Na svakoj stranici, u svakom poglavlju, to je također knjiga o onima koji su putovali sa mnom, onima koji su bili prije, onima koji će doći poslije - rekao je.

Papa Franjo je već pripremio nekoliko knjiga o svom pontifikatu, uključujući autobiografiju pod nazivom "Život. Moja priča kroz historiju", koja je objavljena 2023.

Nova knjiga bit će objavljena u više od 80 zemalja. Italijanska izdavačka kuća Mondadori koordinira objavu knjige u svijetu. Jubilarna godina u katolicizmu obilježava se uobičajeno svakih 25 godina, a sljedeća počinje 24. decembra 2024. i trajat će do 6. januara 2026.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.