TURSKI PREDSJEDNIK

Erdoan predlaže embargo na oružje za pritisak na Izrael da okonča ratove u Gazi i Libanu

Erdoan je rekao da Tel Aviv pokušava proširiti "plamen sukoba" koji je zapalio po Bliskom istoku

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan. Anadolija

Anadolija

prije 14 sati 25 minuta

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) izjavio je u srijedu da je provođenje sveobuhvatnog embarga na oružje protiv Izraela neophodno za povećanje pritiska na Tel Aviv da zaustavi ratove u Gazi i Libanu, javlja Anadolija.

- Predsjednik Erdoan je naglasio da je nametanje sveobuhvatnog embarga na oružje (protiv Izraela) neophodno za povećanje pritiska", saopštila je Direkcija za komunikacije Turske na društvenoj mreži X nakon njegovog sastanka s generalnim sekretarom Arapske lige Ahmedom Aboul Gheitom.

Erdoan je rekao da Tel Aviv pokušava proširiti "plamen sukoba" koji je zapalio po Bliskom istoku, s "ciljem da Palestince ostavi bez zemlje u njihovoj domovini".

- Tokom sastanka razgovaralo se o regionalnim i globalnim pitanjima, uključujući izraelske napade na palestinske i libanske teritorije - dodaje se u saopštenju za javnost.

Erdoan je ponovio da će Ankara nastaviti da teži "svim putevima kako bi osigurala da zločini Izraela ne prođu nekažnjeno".

Osim toga, Erdoan je izrazio nadu da će tenzije u Siriji, Libiji, Somaliji i Etiopiji biti brzo riješene, omogućavajući tim regijama da postignu mir i stabilnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.