"DESETINE ŽRTAVA"

Hezbolah se oglasio nakon napada na bazu u Izraelu: "Ovo je samo početak"

Operativni štab Hezbolaha je izdao saopćenje, upozoravajući Izrael na ozbiljne posljedice koje će snositi

Izraelski vojnici ubijeni u napadu na bazu. Platforma X

N. H.

prije 3 sata 54 minute

Libanska militantna grupa Hezbolah se oglasila otkrivši detalje operacije na jugu Haife. Oni su, također, upozorili izraelsku vojsku na posljedice koje će snositi ako nastave s agresijom. 

Operativni štab Hezbolaha je izdao saopćenje, upozoravajući Izrael na ozbiljne posljedice koje će snositi. 

Potvrđeno je da će Haifa, i još dalje, postati nova Kirjat Shmona kada su u pitanju rakete, projektili i dronovi. 

Upozorenje je došlo usred izraelske agresije na libanski Bekaa i njen narod, a izrečeno je u bjavljenim snimcima najnoviej operacije koja je snimila osjetljive izraelske vojne ciljeve i vitalne objekte. 

Prema Hezbolahu, izraelska vojska je računala na neaktivnost nakon što su njihove snage počinile "gnusne operacije i atentate na njihove vođe", ukljujući Hasana Nasralaha (Hassan Nasrallah).

- Kao rezultat toga, Hezbolah je odlučio naučiti okupatora lekciju, pokazujući samo dio svojih sposobnosti, pri čemu je njegova komanda odabrala Golansku brigadu u Binjamini kao cilj - navdi se u saopćenju Hezbolaha.

Kako se navodi, Hezbolahove ratne snage su u u složenoj operaciji ispalile desetine raketa na različite ciljeve u Nahariji i Aki, kako bi pokrenule protuvazdušne sisteme odbrane Izraela.

Hezbolahova vazdušna jedinica je istovremeno rasporedila rojeve dronova.

Dronovi su uspješno probili radare odbrane, ostali neprimijećeni i dosegnuli vojni cilj - kamp za obuku Golanske brigade, te detonirali u prostorijama gdje su desetine izraelskih vojnika.

Tvrde da je "više desetina izraelskih vojnika poginulo i ranjeno".

- Islamski otpor je obećao, najsvetijem i najplemenitijem narodu, da će ostati njihov zaštitni štit i neće dopustiti ovom kukavičkom neprijatelju da ih izoluje. Ponavljamo svoje obećanje svom najcjenjenijem i najsvetijem mučeniku Sejidu Hasanu Nasralahu da će nastaviti braniti libansku zemlju prema terenskim planovima koje su lično nadzirale naše mučenički vođe - istakao je Hezbolah.

Dalje su upozorili neprijatelja da je ono što su vidjeli na jugu Haife samo mali prikaz onoga što ih čeka ako odluče nastaviti agresiju na Liban i njegov narod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.