INTERVJU ZA CBS NEWS

Kamala Haris: "Posjedujem pištolj marke Glock i naravno da sam ga upotrijebila"

Također je rekla da neće sjesti sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom osim ako Ukrajina također ne bude za stolom

Haris: Pričala i o problemu imigracije. CBS News

Dž. R.

prije 10 sati 5 minuta

Kamala Haris (Harris), američka potpredsjednica, za CBS News dala je intervju u kojem je govorila o Bliskom istoku, Ukrajini, posjedovanju oružja i imigraciji.

Branila odluke

Haris je odbila da precizno odgovori na pitanje novinara Bila Vitakera (Bill Whitaker) da li je izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu) "jaki saveznik" Sjedinjenih Država, nakon nedavnih javnih nesuglasica između Bijele kuće i Jerusalema.

- Posao koji obavljamo diplomatski s vodstvom Izraela je stalna težnja oko razjašnjavanja naših principa. Mislim da je, uz dužno poštovanje, bolje pitanje da li imamo važan savez između američkog i izraelskog naroda. Odgovor na to pitanje je da - kazala je.

Haris je također bila primorana da odbrani sve poteze koje je poduzela po pitanju imigracije, koje inače žestoko napadaju Tramp i republikanci.

Voditelj ju je pitao da li je bila "greška" da se olabave granična ograničenja koja su bila na snazi ​​za vrijeme Trampovog (Trump) predsjedništva, s obzirom da je Bajden-Harisina administracija ponovo uvela ograničenja tri godine nakon što je preuzela kontrolu nad Bijelom kućom.

- To je dugogodišnji problem. I rješenja su na dohvat ruke. I od prvog dana, bukvalno, nudimo rješenja - rekla je ona, okrivljujući Trampa za pritisak na republikance u Kongresu da torpediraju sporazum o granici koji bi povećao provedbu imigracije.

Kritikovala Trampov stav

O Ukrajini, Haris je rekla da neće sjesti sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom osim ako Ukrajina također ne bude za stolom.

Ona je oštro kritikovala Trampov stav.

- On priča o, oh, može to okončati od prvog dana. Znate šta je to? Radi se o predaji - rekla je.

Da je Tramp i dalje predsjednik, dodala je, Putin bi sada bio u Kijevu.

U intervjuu, Haris je također govorila o posjedovanju vatrenog oružja, otkrivajući da njen pištolj proizvodi austrijska kompanija Glock.

- Imam ga već duže vrijeme - rekla je ona.

Haris, bivša okružna tužiteljica u Kaliforniji, nasmijala se na pitanje da li je ikada pucala, rekavši: "Naravno da jesam, na streljani."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.