AMBASADOR BIH

Nijaz Čardaklija iz Teherana za "Avaz": Ovdje je svima prekipjelo zbog onoga što Izrael radi

Noćni letovi su već otkazani. Iz određenih izvora imamo informaciju da Izrael priprema napad avionima

Čardaklija: Izrael je prevršio mjeru. AP / MVP BiH

Alen Bajramovic

prije 3 sata 51 minutu

Napad Irana na Izrael u Teheranu je dočekan sa euforijom koja je prisutna i na iranskim medijima. Kazao je ovo za "Avaz" ambasador BiH u Teheranu Nijaz Čardaklija.

- Koliko ja vidim Izrael je prevršio mjeru i ovo se više nije moglo trpiti. Prvo atentat ovdje, zatim ubistvo lidera Hezbolaha ... nije se moglo ni očekivati da će Iran preći preko toga. 

Nema straha od uzvratne reakcije

Ovdje je svima prekipilo zbog onoga što radi i uopšte ne primjećujem strah od neke uzvratne reakcije - kaže Čardaklija za "Avaz".

Upravo danas izvršeno je preseljenje Ambasade BiH u novi objekat u sjeveroistočnom dijelu Teherana. 

Čardaklija pojašnjava da novi objekat Ambasade nije u blizini važnijih institucija koje bi se mogle naći na meti eventualnog izraelskog udara. Evropske zemlje od ranije imaju planove evakuacije osoblja svojih ambasada i građana, dok ambasador Čardaklija o tome ne razmišlja.

Nemam gdje otići

- Noćni letovi su već otkazani. Iz određenih izvora imamo informaciju da Izrael priprema napad avionima. Ja lično nemam gdje otići, a i da imam ne bih mogao ostaviti svog kolegu samog. 

Ovdje je deset miliona duša pa šta bude njima bit će i meni. Od sudbine niko nije pobjegao. Nadamo se najboljem. Ovdje je nekoliko porodica porijeklom iz BiH - kaže ambasador BiH u Iranu Nijaz Čardaklija za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.