RAZLIČITE LOKACIJE

Pala tri aviona u Njemačkoj, poginulo troje ljudi, dvoje povrijeđeno

Mali avion srušio se odmah nakon poletanja s uzletišta

Čak tri aviona se srušila. Aicraft (Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta)

N. Aj.

8.9.2024

Tri osobe u Njemačkoj izgubile su jučer život u dvije odvojene vazduhoplovne nesreće u saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, dok su još dvije osobe povrijeđene nakon što se laki avion srušio u Hesenu, u trećoj nesreći koja se dogodila južnije.

U okrugu Sest u Severnoj Rajni-Vestfaliji, mali avion srušio se odmah nakon poletanja s uzletišta u Bad Sasendorfu, rekao je portparol policije novinskoj agenciji Dpa. Dvije osobe poginule su u nesreći koja se dogodila na pilotskom okupljanju na malom uzletištu.

Uzrok nesreće nije odmah bio poznat. Avion se srušio u obližnjem polju. Svedoci su dotrčali na mjesto nesreće i pružili prvu pomoć, rekao je portparol policije.

Prethodno se mali avion srušio u grmlje južno od Belefelda. Pilot je bio jedini putnik i on je poginuo u padu, rekla je policija. Dvokrilni propelerac poleteo je iz Porta Vestfalike ujutro i bio na putu prema Sauerlandu. Nejasno je šta je uzrokovalo nesreću.

U sjevernom Hesenu, dva muškarca povređena su pošto se laki avion srušio kratko nakon poletanja s uzletišta Korbah. Jednomotorni "Pajper" nije postigao dovoljnu visinu i srušio se blizu uzletišta, saopćila je policija iz Kasela. Također je ostalo nejasno šta je uzrokovalo nesreću. Muškarci su prevezeni u bolnicu s povredama koje nisu opasne po život.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.