PORUKA IRANSKOG VOĐE

Ajatolah Hamenei poručio da je njihova dužnost osvetiti lidera Hamasa

Zločinački i teroristički cionistički režim je u našoj kući usmrtio našeg dragog gosta, ali je i sam sebi pripremio teren za žestoku kaznu, kazao je

Hamenei: Hanijeh se nije plašio. AP

Dž. R.

31.7.2024

Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamenei (Khamenei) u izjavi je obećao "oštru kaznu" za Izrael nakon ubistva Ismaila Hanijeha (Haniyeh).

- Hrabri i istaknuti vođa palestinskih mudžahedina Ismail Hanijeh pridružio se Allahu sinoć u zoru i front velikog otpora je u žalosti. Zločinački i teroristički cionistički režim mučenički je u našoj kući usmrtio našeg dragog gosta i ožalostio nas, ali je i sam sebi pripremio teren za žestoku kaznu.

Šehid Hanijeh je godinama na polju časne borbe uzeo u svoje ruke svoj dragocjeni život i bio spreman na šehadet, a na tom putu je ponudio svoju djecu i narod. Nije se bojao da će postati šehid na Božijem putu i spasiti Božije robove, ali mi smatramo svojom dužnošću osvetiti njegovu krv u ovom gorkom i teškom incidentu koji se dogodio na području Islamske Republike.

Izražavam svoje saučešće islamskom ummetu, frontu otpora, hrabrom i ponosnom narodu Palestine, a posebno porodici i preživjelima šehida Hanijeha i jednog od njegovih drugova koji je s njim ubijen - kazao je u izjavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.