POSTOJI RAZLOG

Melanija Tramp ne želi da bude prva dama

Što se Donalda tiče, on je pristao na sve, navodi Page Six

Melanija Tramp. Instagram

D. R.

prije 2 dana

Melaniji Tramp (Trump) naprosto se više ne da biti prva dama. Barem ne na puno radno vrijeme, piše Page Six, koji se poziva na izvor blizak Trampovima, prema kojem je Melanija sklopila dogovor s Donaldom Trampom da, u slučaju njegove pobjede na američkim predsjedničkim izborima, ona više neće non stop biti uz njega i obavljati sve moguće protokolarne dužnosti.

Razlog ovoj njenoj odluci je to što na jesen Baron Tramp (Barron) upisuje Univerzitet u Njujorku, a kako mladić dosad nikad nije bio daleko od mame i tate, Melanija je odlučila prednost dati sinu, a ne mužu.

- Baron će studirati u gradu koji ima demokratsku većinu, pa njegovu mamu brine kako će se tamo snaći i to potpuno sam. On odlazi u nepoznati grad, uz dodatni potencijalni stres jer je Trampov sin, pa će Melanija biti što je više moguće uz njega, kako bi mu olakšala prilagodbu - kaže izvor blizak porodici Tramp, koji Melaniju opisuje kao izuzetno zaštitnički nastrojenu majku koja je odbacila ideju da se njen sin pojavi kao republikanski delegat na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji Floride. 

Podsjetimo, u maju je ured Melanije Tramp sa žaljenjem odbio ponudu Republikanske stranke Floride da Baron bude njihov izaslanik.

- Iako je Baron počašćen što ga je Republikanska stranke Floride izabrala za svog delegata, on na to ne može pristati zbog prethodno preuzetih obaveza - pisalo je u saopćenju odaslanom iz Melanijinog ureda.

Page Six nadalje navodi kako Melanija voli Njujork, ističu da je to grad u kojem se ona osjeća sigurno, te dodaju da će ona od jeseni većinu svog vremena provoditi u "Trump Toweru" u Njujorku. 

Što se Donalda tiče, on je pristao na sve, navodi Page Six.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.