PORUKA IZ ASTANE

Putin najavio kraj djelimične mobilizacije: "Sada nema potrebe za masovnim udarima na Ukrajinu"

Ruski predsjednik je rekao kako je "neugodno" ono što se događa tokom rata, ali naveo da je ispravno ono što radi Rusija, dodavši da "Rusiji nije cilj da uništi Ukrajinu"

Putin: U septembru naredio djelimičnu mobilizaciju. AP

E. Ć.

14.10.2022

Predsjednik Rusije Vladimir Putin na današnjoj press konferenciji u Astani rekao je da će djelimična mobilizacija u zemlji biti gotova za dvije sedmice, javlja Sky News.

Rekao je da nema potrebe za dodatnom mobilizacijom. Podsjetimo, Putin je u septembru najavio djelimičnu mobilizaciju, nakon čega je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naveo da će Rusija regrutirati 300.000 rezervista za podršku vojsci u Ukrajini. 

Putin je na današnjoj press konferenciji naveo kako "sada nema potrebe za masovnim udarima na Ukrajinu". Ova izjava dolazi nakon što su ruske snage raketirale gradove širom zemlje, što je bio odgovor Kremlja na eksploziju koja je oštetila Krimski most. 

Ruski predsjednik je rekao kako je "neugodno" ono što se događa tokom rata, ali naveo da je ispravno ono što radi Rusija, dodavši da "Rusiji nije cilj da uništi Ukrajinu".

Dotakao se i američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden), navodeći da nema potrebe da razgovara s njim, a dodao je i da još nije odlučio hoće li sudjelovati na sajmu G20, koji se održava sljedećeg mjeseca.

Također, Putin je "upozorio" kako bi sukob s NATO-om doveo do globalne katastrofe.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.