LOŠA PROCJENA

Šef britanske službe: Ruski vojnici odbijali naredbe, oborili vlastiti avion

Pozivajući se na nove obavještajne podatke, Fleming je rekao da postoje dokazi o niskom moralu i lošoj opremljenosti ruskih vojnika

Ruski vojnici odbijali naredbe. Agencije

A. Č.

31.3.2022

Šef britanske obavještajne službe GCHQ izjavio je da najnovije informacije pokazuju da su neki ruski vojnici u Ukrajini odbijali izvršenje naredbe, a između ostalog su slučajno oborili i jedan ruski avion.

Čelnik GCHQ-a Džeremi Fleming (Jeremy) rekao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin krivo procijenio sposobnosti moćnih ruskih oružanih snaga, a istovremeno podcijenio spremnost na otpor ukrajinskog naroda, kao i odlučnost Zapada, koji je kaznio Moskvu koordiniranim sankcijama.

- Putin je uvelike krivo procijenio situaciju. Vjerujemo da mu se savjetnici boje reći istinu - kazao je Fleming u govoru u Canberri na Australskom nacionalnom sveučilištu.

Pozivajući se na nove obavještajne podatke, Fleming je rekao da postoje dokazi o niskom moralu i lošoj opremljenosti ruskih vojnika. 

- Vidjeli smo ruske vojnike, bez oružja i morala, kako odbijaju izvršavati naredbe, sabotiraju vlastitu opremu, a čak su slučajno oborili i vlastiti avion - izjavio je Fleming.

Reuters navodi kako nije mogao trenutno dobiti neovisnu potvrdu ove analize.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.